alain-hoeckx-dinner-on-the-lake

Tafelen tussen de bomen en de vijver: onze ervaring bij Dinner On The Lake

Afgelopen woensdagavond stapten Rebecca en ik aan boord van iets dat je het best omschrijft als een drijvend restaurant, pal op de visvijver van het Rivierenhof. Dinner On The Lake is terug in Deurne – en dat wilden we met eigen ogen, oren en smaakpapillen beleven.

Zodra we aankwamen, voelde het alsof we even een andere wereld binnenstapten. Geen klassieke zaal met witte tafellakens, maar een platform op het water dat zachtjes heen en weer gleed tussen de oevers. Om ons heen: het groen van het park, het zachte klotsen van het water, en een ontspannen sfeer die je automatisch doet vertragen.

We werden vriendelijk onthaald, de tafels waren piekfijn gedekt en de bediening was oprecht hartelijk. Wat ons meteen opviel: de chef kwam zélf elke gang voorstellen. Geen afgerateld standaardtekstje, maar een gepassioneerd verhaal over smaken, seizoenen en keuzes in het bord. Je voelde dat hij met liefde kookte.

En dan was er de muziek. Live, en vanop hetzelfde platform. Jade De Rijcke zong, begeleid door haar gitarist, terwijl wij genoten van het aperitief. Ze zat gewoon mee op het vlot – geen podium, geen afstand. De klanken vulden de lucht, zachtjes, zonder te storen. Perfect afgestemd op het ritme van de avond.

Het menu? Een zeven-gangenfeest. We begonnen met zuurdesemflatbread en labneh, gevolgd door kleine verfijnde gerechtjes zoals gerookte zalm, palingmousse met komkommer en een frisse vitello tonnato op een krokante bruschetta. Daarna volgden een gerookte asperge met eidooier, een smeuïge risotto ‘à la paella’ en een verrassende daslookvelouté met geitenkaas.

Als hoofdgerecht kregen we griet met wortelstructuren en venusschelpen – verrassend en elegant – en daarna zwartpootkip met pommes fondantes, erwten en dragon. Het slotstuk? Een verfrissend dessert van cavaillon-meloen, muscat en verbena-ijs. Licht, smaakvol en zomers.

Tussen de gangen door kon je, als je dat wilde, even de benen strekken of een luchtje scheppen. Het platform stopte geregeld aan de kant – handig én doordacht. En toen de zon zakte en het frisser werd, kwamen er dekentjes en gasbranders tevoorschijn. De windzeilen werden opgetrokken om de tocht tegen te houden. Allemaal kleine dingen die het verschil maken.

En dan dat moment rond half tien… De zon verdween achter de bomen en ineens lichtten aan de oever grote letters op: “Dinner On The Lake”. Dat zachte, warme licht in de avondschemering, terwijl de muziek nog nazinderde en we onze koffie dronken… het was magisch.

Dinner On The Lake is geen plek voor culinaire acrobatie, maar wel voor een avond vol sfeer, smaak en zorg. Het is een ervaring die niet probeert te imponeren, maar je gewoon meeneemt. In alle rust. En geloof ons: dat werkt.

Tot 13 juli dobbert het platform nog op de visvijver van het Rivierenhof. Wie zin heeft in iets bijzonders in eigen district, weet waar naartoe.